Att hyra bil på en resa är enkelt, men det är verkligen olika från land till land. Jag hyr alltid via holidayautos hemsida. Där får man snabbt fram bra bilar att hyra. De har lagt till en försäkring under de senaste åren. Med rätt mycket skrämselteknik gör de gällande att du måste ta den. Behövs inte plus, den är sämre än din hemförsäkring, där man oftast har sin reseförsäkring. Det som skiljer från de olika länderna är när du hämtar ut bilen. 
 
USA
De försöker pracka på dig en försäkring som du absolut inte behöver. Men då de får procent på den, så då kan en del vara mycket påstridiga. Men det är bara, inte alltid lätt måste jag erkänna, att säga nej, nej och åter nej. Vissa lägger fram den och accepterar direkt att man säger nej. Jag har dock varit med om att de nästan tvingar på en försäkringen och målar upp diverse skräckscenarion som blir värre och värre ju fler gånger du säger nej. Nej, nej, nej, den behövs inte. Vad den gör är att nästan fördubbla kostnaden på bilen. Det är visserligen åtta år sedan, men jag betalade inte ett extra öre när jag krockade i Idaho 2009. Så det kan ju ha ändrats. Men den behövs fortfarande inte.
STORBRITANNIEN
Bilen är jättebillig att hyra, tror du tills du ska hämta ut den. Då blir det mer eller mindre utpressning. Antingen betalar du en försäkring på ca 2400 kr eller spärrar vi ca 12000 kr på dit konto under tiden du hyr bilen. Ifall något skulle hända, typ skada på bilen och då dras pengarna från ditt konto i väntan på skadeanmälan. Har du inte så mycket pengar att du klarar att ha dem spärrade, så är det bara att betala försäkringen, dvs utpressning.
 
Överhuvudtaget har det blivit mycket vanligare med depositioner numera. Fler och fler hotell håller pengar i flera dagar efter besöket, eller de släpper pengarna när du checkar ut, sedan tar det tre evigheter innan banken släpper dem. Man behöver mer eller mindre en halv förmögenhet för att kunna vara ute och resa numera. För har du otur blir det depositioner på flera hotell i flera dagar i rad och whooops, så är alla dina pengar spärrade. 
Inte kul alls!
 

Kommentera

Publiceras ej