1. “Everyday“Mendez **
Inget fel på låten, den gungar på rätt bra. Men jag vill ha den snabbare och så sjunger han lite för vingligt.
 
2. “All The Feels“Renaida **
Älskar hennes raspiga röst. Låten har en härlig rytm, men jag är verkligen inte överens med modet av idag, där refrängen är instrumental till stora delar. Det stoppar upp låten,
 
3. “A Bitter Lullaby“, Martin Almgren *
Ibland känner jag att jag borde älska denna fartiga låt. Men så kommer jag inte ihåg den efteråt och då känns den bara som ett stort meh.
 
4. “My Turn“, John Lundvik ***
Han sjunger kanon, bra utstrålning och har jättesnyggt nummer. Vill jag att den ska vinna? Nej! Alldeles för anonym och känns som om den kan komma från vilket öststatsland som helst, som köpt in svenskpennad låt.
 
5. “Party Voice“, Jessica Andersson **
Inget fel på låten egentligen. Jag tycker bara inte om den.
 
6. “Last Breath“, LIAMOO **
Bästa raplåten i Melodifestivalens historia någonsin. Vilket inte säger någonting, för allt annat har varit pinsamt dåligt. Han sjunger jättebra, men halvtakten på rapen gör mig otroligt rastlös. Låten kommer liksom ingenstans.
 
7. “Shuffla“, Samir & Viktor *
De här två idioterna ger mig utslag. Det är så simpelt lalligt att jag blir tokigt. Det bästa med låten är de instrumentala partierna.
 
8. “For You“, Mariette ***
Precis som sist hon var med, så är det en jättesnygg låt och snyggt nummer. Men det engagerar liksom inte. Det är lite själlöst och jag har svårt att komma ihåg den.
 
9. “Every Single Day“Felix Sandman ***
Jättebra låt, men den är lite för lik förra årets Eurovisionvinnare i uttrycket för att jag skulle villa att den ska vinna och så är det väldigt mycket ballader i Eurovision i år (också). 
 
10. “In My Cabana“Margaret -
Ta bort, ta bort, ta bort!!! Jag vill inte att en polska ska representera Sverige! Svensk medborgare tack!!!!!
 
11. “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso ****
 Det tar emot något enormt, då han är son till gaphalsen Pernilla, men detta är min favorit i år. Hans nasala röst hörs inte så väl och så är numret hysteriskt snyggt. Skulle bli jätteglad om denna vann. Det är lite fart och fläkt över den. Det behövs!
 
12. “Fuldans“, Rolandz **
Dansband är verkligen inte min favoritgener. Man kan nästan säga att jag avskyr den. Men Rolandz gör endå ett glatt och snyggt nummer. Det är bra fart och det gillar jag.
 
Det finns väl ingen supertydlig favorit i år, även om nu Felix Sandmans sång är den som är mest spelad på Spotify just nu, vilket gör kvällen nästan onödigt spännande. Eftersom folk, går inte bara att skylla på barnen, numera app-röstar fem röster på nästan alla låtar. Det gör att i stort sett vem som helst kan vinna. Samir & Viktor, Rolandz, ve och fasa.
Förra året skillde det bara 27 poäng(!) mellan ettan och tolvan när det gällde folkets röster. Tjugosju poäng!!! Det är helt sanslöst illa. Innan appröstandet kunde det skilja hundra poäng. 
Folk gnäller på att den utländska juryn får för stor makt. Ja, men om ni bara röstade på en eller ett par låtar, skulle folket få tillbaka makten. Men samtidigt har det gått väldigt bra för oss sedan den utländska juryn kom till. Så det är svårt att klaga.
När folket hade makt röstade vi Anna Bergendahls hemska dravel till vinst och vi kommer alla ihåg ur bra DET gick! 
 
 
Melodifestivalen 2018,

Kommentera

Publiceras ej