Idag är det tre år sedan systerdotter och jag besökte Talkeetna på vår resa runt Alaska. 
Jag kommer alltid att längta tillbaka.
Den lilla staden, nåja, är inte större än att det nästan får plats på ett kort. Här var så sanslöst mysigt. Om jag minns rätt, så fanns här sju eller om det var hela nio butiker och en handfull med restauranger. Alla de små husen är av slitet trä och lite lätt sneda här och var. Så otroligt charmigt. 
Talkeetna är utgångsbasen för de som ska klättra upp till toppen på Mount Denali. Så här fanns många klättrare med sönderfrusna tår.
Allt var så supergulligt och rustikt. Vi vandrade sakta in och ut ur butikerna som hade allt från dyrt hantverk till mat. Det var något med stämningen i den lilla staden, ja, de kallar den för det, här hade den på sin höjd varit en by eller möjligen ett samhälle, som var så skön. Mycket avslappnande och alla var jättetrevliga.
Vid vårt första besöka, vi bodde på en lodge alladeles i närheten i två dagar, åt vi på Wildflower Café. Kocken där hade en gång jobbad för George Bush dä, när han var president. Så han kunde sin sak. Min sandwich var sanslöst god.
Vi red på Hank the Moose och hade hur roligt som helst. Vi var också uppe och flög i ett litet bush plane. Vad meningen att vi skulle flugit runt Mount Denali, men där var det snöstorm, så det gick inte. Men jag var glad bara jag fick upp och flyga.
Hela besöket i Talkeetna var så härligt och jag önskar verkligen att jag en dag kommer ha möjliheten att åka tillbaka dit. Nu ligger den sanslöst avigt till. Vi talar evigheters, evighet från precis allting och lite till. Men väl där, så är det värt det!
Talkeetna forever in my heart!
 

Kommentera

Publiceras ej