Det känns som om kroppen håller på att rasa samman.
Ovanpå att jag har MS, har fötterna stadigt gjort ondare och ondare. Vissa dagar har jag knappt kunnat gå med dem när jag går upp på morgonen. Så till slut pallrade jag mig iväg till Farbror Doktorn och efter röntgen konstaterades det att jag hade artros på båda stortålederna. Jag har även ont i ett båda ringfingrarna, så jag antar att det är atros också. Suck! Räcker det inte med min MS?
I brevet jag fick efter röntgen stod inget om hur jag skulle göra, så jag ringde tillbaka till vårdcentralen och en mycket ointresserad sköterska upplyste mig rätt surt om att jag fick kontakta ortopedteknik, Team Olmed, själv. För det går fortare och det blir inte billigare med remiss. Det upprepade hon hur många gånger som helst. Lite lagom orolig och ledsen ringde jag till Team Olmed. Sköternska som svarade frågade direkt om jag hade en remiss. För det var enda sättet att komma till dem. Ännu mera ledsen sa jag nej. Du kan komma hit och besöka vår butik Foten var den enda hjälp jag fick.
Så idag gick jag på onda fötter bort till butiken uppe på A6. Där blev det inte bättre. Karln i butiken var inte otrevlig men heller inte direkt vänlig. Han visade vilka skor jag måste använda för att minska värken i fötterna. Hårda skor som håller foten stadigt, då jag inte kan böja på stortårna. Beroende på vad jag har för skor, så finns det också hårda sulor som man kan lägga i skorna.
Han visade mig två sorters skor, stenhårda vandringsskor och likaledes hårda sandaler. Båda hur dyra som helst. Ovanpå det var sandalerna gränslöst fula. Ja, jag vet att jag behöver skor som är bra för mina fötter och inte modemedvetna skor. De var så dyra att jag bara skulle ha råd att köpa två stycken. Kände mig helt förstördo och tårarna var inte långt borta. Han pratade lite om inläggssulorna och hur man kan flytta dem från sko till sko, men mest tjatade han om de svindyra skorna. 
Jag hade med mig ett par av mina mjuka Sketschers som jag vanligen använder. De förkastade han direkt. Har ett par hårdare gympadojor hemma. De tyckte han att jag skulle komma tillbaka med, så han kunde bedömma dem. Nedstämd till tusen lämnade jag butiken.
 
Tog bussen ner till stan, skulle gå på bio, men hade mycket tid tills filmen började, så jag vandrade sakta genom centrum. I Hälsobutikens skyltfönster fick jag syn på några snygga Scholltofflor. Gick genast in. De var rejält hårda och kostade inte ens hälften så mycket. Köpte dem direkt. Fanns tyvärr bara i svart och lila, gillar inte svart, så det blev de lila. Var så mycket lättare att gå i än de mjukare sandalerna jag hade på mig. Pratade av mig lite med expediten, jag var ensam kund i butiken. Kände mig mycket bättre när jag gick mot biografen.
Väl hemma gick jag igenom lite av mina skoro och kastade några tunna sandaler, som jag ändå inte använder speciellt mycket.
Det känns som om hela jag håller på att rasa samman. MS, som gör att jag inte kan jobba och leva normalt, artros, som bara kommer att bli värre och värre. Så fort jag trillar får jag inflamation någonstans och måste uppsöka doktorn för penicilin eller kortisonspruta. Efter 50-årsdagen har det bara rusat rätt ner. Känner mig som om jag vore över åttio. Kroppen är verkligen inte på min sida. Suck!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Publiceras ej