Jag förstår att det inte är lätt att få ihop taxibilar i semestertider, men hur tänkte Länstrafiken idag?
Efter att taxin hämtat mig och far och vi skulle till Huskvarna, var det meningen att vi först skulle åka till Eksjö och hämta en dam där som skulle till Lekeryd. Det visade sig att hon skulle till en by ute i skogen mellan Sund och Aneby. Det var ett evigt tjat om att vi bodde i Nässjö, så då skulle det ändå vara på vägen liksom. Men vi bor inte i Nässjö, utan Nässjö kommun. Jag precis innanför gränsen mot Jönköpings kommun och far precis på andra sidan gränsen. I andra ändan av kommunen från Eksjö sett.
Likadant var det med damen som skulle från Eksjö. Hon skulle inte till Lekeryd, det vara bara postadressen som var dit. Hennes lilla by ligger väldigt förkylt till när man kommer till att åka till Lekeryd från Eksjö. Många små krokiga vägar.
Skulle vi först åkte Eksjö, som ligger i motsatta håll från Huskvarna, skulle det tagit över två timmar innan vi till slut var framme hos mamma. Far skulle inte hinna fram innan det var dags för honom och åka hem.
Jag vägrade blankt och till slut blev det jag som vann. 
Ibland blir det bara respektlöst mot kunden när Länstrafiken planerar. Det går bara inte att åka runt hela Småland för att man inte har en bestämd tid som man ska vara framme.

Kommentera

Publiceras ej