Inskanning av resekvitton fortsatte idag. Nu var det dags för årets USA-resa.
Det var inte en helt lättsmält resa, men tack o lov med flera minnesvärda händelser och platser.
Snöstormen vi fick ta oss igenom över bergen mellan Kalifornien och Nevada blev en av de abosluta höjdpunkterna på resan. Kanske låter konstigt, hade säkert tyckt annat om vi råkat ut för något. Nu blev det bara en häftig upplevelse.
Visste redan från början att vi kunde råka ut för snö, vi åkte ju i slutet på mars, men hoppades givietvis att det inte skulle bli allt för svårt. 
Det började med regn som övergick till snö ju längre upp i bergen vi kom. Vi ett tillfälle fick vi stå still i tre kvart. Undrar varför? Olycka, men vi såg inga spår av någon eller behövde de bara röja vägen från snö?. Problemet var bara att det kom mer snö under tiden vi väntade och det var nog ca femton centimeter när vi till slut fick åka. 
Alla lastbilar var tvungna att sätta på snökedjor och flertalet bilar gjorde det också. Vi hoppades att vi skulle klara oss med sommardäcken. Vi hade i alla fall en fyrhjulsdriven bil. Något vi fått efter en massa konstiga frågor om var vi skulle åka när vi hämtade ut bilen. De visste vad som väntade oss.
Det var intressant att se hur amerikanarna reagerade på snöstormen. Alla körde lugnt och jag såg bara ett par fordon som var lite tilltryckta vid två olika tillfällen. Vid ett tillfälle stannade polisen alla och tittade på däcken. Vi fick åka vidare. Undrar vad som hänt om vi inte blivit godkända. Motorvägen vi åkta på, I-80, hade få avfarter och vägbanorna gick inte ofta bredvid varandra.
Snön blev bara tätare och tätare, ibland yrde det så det inte gick att se vägen, men för det mesta låg vi i en lång rad som sakta gled framåt. 
Givetvis behövde jag till slut gå på toa, men att svänga av vid någon mack var inget allternativ. Alla avfarter var inte plogade och vi visste inte om vi skulle kunna ta oss upp igen. Så det slutade med att jag fick utföra akrobatiska övningar och pinkar i drickamuggen som jag sörplat i mig och var anledningen till att jag var paniskt kissnödig. Avigt värre, men det gick det också. Tror inte jag var ensom om det hela, då bilen framför vid ett tillfälle hälde ut något genom rutan. De få gånger vi vågade stanna vid vägkanten var när andra också stannade för att rengöra vindrutetorkarbladen.
De borde vara varna vid snö här uppe i bergen. Det var förvånande hur ofta dåliga och små plogbilar de hade. En del var bara pickupper med chaktblad på. Men ju längre vi kom, ju större blev till slut plogbilarna. Men ändå inte så stora som våra.
Efter ca tio mil och fyra timmar senare kom vi till slut fram till Reno i Nevada i ett stycke. Det hade varit en annorlunda upplevelse. Det snöade ännu mera under natten och till slut hade de stängt av motorvägen och många som skulle väster ut satt fast på hotellet/kasinot som vi stannat på i Sparks. Vi skulle tack o lov åt andra hållet och snön upphörde efter ett kort tag.
Men vi stötte på mer snö under resan. Besöket i Grand Canyon blev nästan magiskt då bergsformationerna var pudrade med snö. Jobbigt blev det också när vi skulle över bergen i Oregon på vägen tillbaka mot San Fransisco. Men det bara snöade utan att vara en snöstorm, tack o lov. 
Jag älskar alla sorters väder, så det var otroligt roligt att få uppleva snöstorm under vår resa. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej