Övernaturligt stark och påhittig Dwayne Johnson räddar sim familj från brinnande skyskrapa.
Det hela är otroligt korkat. Han klarar precis ALLT! Hur skadad han än är, hur otroligt det än är. Men det är ju grejen med hela filmen. Man vet var man får och blir lite lagom underhållen under tiden. Det är lite lagom spännande, Dwayne är lite lagom yxig och de får in lite lagom med humor här och var. Det går fort och helt plötsligt är filmen slut. Kul att se Neve Cambell igen och att hon inte är någon skrikande fegis. Hon är tuff hon också.
Kul detalj. Vid en beskrivning av skurken säger de att han låter skandinavisk. Det lilla han hade till brytning gick inte att avgöra vad han kom ifrån och namnet, Kores Botha, lät verkligen inte skandinaviskt!
Kina öser in pengar i Hollywood för tillfället och det hela utspelar sig i Hong Kong. Men skurken är som sagt av difust ursprung. Inget land får pekas ut. Då kan någon ta illa vid sig eller så kommer inte filmen gå bra i just det landet. Allt ska vara så politiskt korrekt nu för tiden.
Det är en riktigt popcornfilm. Lämna in hjärnan i kassan innan du går in i salongen, njut och ha roligt. Gå sedan och hämta hjärna igen när filmen är slut.
 

Kommentera

Publiceras ej