För att jag ska gilla en actionserie behövs det fyra viktiga detaljer.
1. Snygga karlar. Kan aldrig blir för många av den sorten.
2. Rå härlig humor.
3. Tuffa kvinnor. Får gärna vara tuffare än männen.
4. Lagom häftig action.
Nämnde jag att det måste finnas åtminstone en supersnygg karl?
Strike Back är en brittisk actionserie. Handlar om Section 20, avdelning inom brittiska SAS. De utför hemliga militäruppdrag över hela världen.
Strike Back fyller alla kriterier med råge. Ok, första säsongen var inte så överdrivet rolig och John Proter (Richard Armitrade) var väldigt seriös och ensam. Men det rättade Sky till inför säsong två. Då tog Damien Scott (Sullivan Stapleton) och Michael Stonebridge (Philip Winchester) över. I fyra säsonger fick jag nästan överdos av alla ingredienserna, snygga karlar, rå humor, häftiga kvinnor och lagom överdriven action. Tittade sönder säsong 2-5 mer eller mindre. Serien skulle egentligen vara slut efter säsong fyra, men fansen tjatade till sig en femte. Den hade en ren avslutning för Damien och Mikey.
Men inom tevens och filmens värld är aldrig någonting slut. Tack o lov i detta fallet. Nu har de startat en säsong sex med nya häftiga karlar. Supertuffe britten Thomas "Mac" McAllister (Warren Brown, supergullig i Luther) och jätteläckre amerikanen Samuel  Wyatt (Daniel MacPherson) Här finns också supertuffa kvinnor, Reynolds (Roxanne McKee), Novin (Alin Sumarwata) och deras chef Donovan (Nina Sosanya, chefssekreterare för Hugh Grants Permiärminister i Love Actually). Till och med skurkarna är snygga. Blir nästan överdos på allt det snygga. Det handlar om terrorister, vit makt och pengar. De fem avsnitten som hittills kommit rullar på snabbt. 
Tyvärr får jag vänta på nästa avsnitt, det femte avslutades i en cliffhanger och de är mitt i ett uppdrag. Men britterna följer inga regler när det gäller visande av program. Det kan dröja ett år innan avsnitt sex-tio dyker upp på teve igen. Det är så jobbigt, när jag bara vill se mer och mer och mer av denna häftiga actionserie. Under tiden får jag titta sönder de fem avsnitten som hittills visats och drömma om att det också kommer en säsong sju i framtiden.
Rolig detalj, de båda amerikanarna i serien Scott och Wyatt, spelas av två australiensare, Mikey, med sin vackra brittiska, är amerikan, men McAllister är britt och spelar britt. 
 

Kommentera

Publiceras ej