Det tar emot för mitt starkt bultande Melodifestivalshjärta, men tävlingen har blivit tråkig. Ointressant.
Utöver sångerna finns inget att bry sig om. Det är så utslätat och blekt att till och med det usla året 2014, då Nour och Anders kämpade med ett uselt manus, framstår som ett fantastikt år. Humorn var kass, men de hade åtminstone försökt. Nu är allt så oengagerat att det är något helt otroligt. Det verkar det som att allt ska handla om David Lindgren, han är duktig, men inte så fantastiskt att vecka efter vecka ska handla om honom, med lite hispiga Fabskratt inslängda här och var. Edward Af Sillén, snälla kom tillbaka. Jag saknar dig något så otroligt!!!!
Inte ens låtarna fick igång mig något närmre. Hade höga förväntningar då de sas att nu skulle alla bra låtarna komma. Jag säger bara: Var det allt? Blir det inte bättre än så här? Nu hänger verkligen allt på nästa vecka!
 
1. “A Bitter Lullaby”, Martin Almgren ***
I det här sammanhanget är låten fantastik, annars är den helt ok. Martin har en riktigt skön countryröst och det är medryckande. Tyvärr fastnar den inte riktigt. Om igen, en countrylåt och inte minsta cowboyhatt. Är det förbjudet att bära det i Sverige?!!!!!!!!!!!!
 
2. “Stark”, Barbi Escobar **
Inte alls så dålig som det skrivits överallt. Helt ok. Inget jag kommer att lyssna på efter Melodifestivalen, men något jag kan guppa med i medan den pågår. Men jag avskyr verkligen detta med att refrängen är instrumental. Otyg, säger jag bara.
 
3. “Cuba Libre”, Moncho ***
Mitt Guilty Pleasure. Den gör mig bara så glad, även om det verkligen inte är min sorts musik. Så halvrappas det, men konstigt nog bryr jag mig. Jag vill bara upp hoppa och följa med i congatåget.
 
4. “Party Voice”, Jessica Andersson **
Jag är verkligen ingen vän av Jessica se-hur-vacker-jag-är-när-jag-sjunger Andersson. Här är det tack o lov lite fart och fläkt, men det är inte den får verkligen inte igång mig.  
 
5. “Min dröm”, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän -
Jag avskyr verkligen Kalles ansträngda röst.
 
6. “Cry”, Dotter *
Alla journalisters favorit i år, men vad var detta för pretentiöst dravel? Dessa konstnärliga låtar utan någon vettig melodi är bland det värsta jag vet. Inte gillade jag hennes lätt barnsliga röst heller. Samma kategori som Loreens hemska Statement, från förra året. Läste någonstans att det är helt i stil med vad som vunnet ESC de senaste två åren. Så den borde vi skicka. Sedan när kopierar Sverige föregående vinnare? Usch! Tack o lov behöver jag inte höra den igen.
 
7. “Everyday”, Mendez **
Inte den smockan jag förväntat mig. Gick för långsamt för det och så sjöng han väldigt illa emellanåt. Sånt klarar inte jag.
 
Så var denna kväll över. Hittills är det bara Benjamin Ingrosso som har ett någonlunda ESC-värdigt bidrag. Nu hänger allt på Mariette nästa vecka.
 
Melodifestivalen 2018,

Kommentera

Publiceras ej