Så var äntligen årets stora fest igång!
Det var en lagom start. David Lindgren var lagom bra. Hans sidekick Fab Feddie lagom irriterande, även om jag nu vet att jag kommer hata hans Hadilodi efter sex veckor. Lagom bra sånger och några var lagom dåliga,
 
1. “Patrick Swayze”, Sigrid Bernson **
Okej start på delfinalen. Lite ointressant men fartig. Det som dock störde, var att Sigrids röst knappt hördes. Bakgrundssångerskorna överröstade henne mest hela tiden. Kan man inte dansa och sjunga samtidigt, kan man lätt skippa det ena. För varför ska du vara med om du inte sjunger? Melodifestivalen är ingen danstävling,
 
2. “My Turn”, John Lundvik ***
Kan kan för mitt liv inte komma ihåg hur sången lät, men John har en fatastisk sångröst, bra utstrålning och jättesnyggt framträdande. Det kommer han långt på. Men annrs kändes det väl som om sången kunde vara från vilket land som helst i Eurovision. Han får också stort plus för att han var med och skrev en av mina favoritballader, When You Tell The World You´re Mine från Victorias och Daniels bröllop.
 
3. “All The Feels”, Renaida **
Otroligt skön röst, helt bortkastad på mindre bra låt. Jag försår verkligen inte det här med att refrängen mer ska spelas än sjungas. Dansande i en stor arena och allt är party, ok, men här blir det bara som om hela låten stannar upp och tappar fart. Inget att sjunga med i. Synd som sagt, för hon sjunger kanon och har jättebra utstrålning.
 
4. “Livet på en pinne”, Edward Blom *
Jag vet att sådana här sånger är med för breddens skull, men hu så gräsligt. Edvard såg mest panikartad ut och väldigt mekanisk. Det riktigt kändes hur obekväm han var. Melodin påminde mig om Magnus och Brasses Bäst Att Ta Sig Ett Glas. Jag tackar gudarna för att han åkte ut direkt. Hade inte klarat att se detta dravel en gång till och att det hade tagit en plats för en sång som erkligen förtjänade det.
 
5. “Osby Tennessee”, Kikki Danielsson *
En fin countryballad som går obemärkt förbi.
 
6. “Solen lever kvar hos dig”, Kamferdrops -
När jag trodde att Edvard hade kvällens sämsta låt, så kommer det här! Sången är väl egentligen inte så dålig, men framträdandet är så ointresserat att det inte går att beskriva. Hon ser ut och låter som om hon heller hade gått ut med soporna. Hade hon skrattat och sett åtminstone lite glad ut, hade detta åtminstone kunnat gå till andra chansen. Nu ville jag bara att det skulle ta slut, så jag slapp se hennes uttråkade min och loja kroppsspråk.
 
7. “Dance You Off”, Benjamin Ingrosso ***
Det tar emot att erkänna, för bara dettta att han är en Wahlgren blir det minusavdrag direkt, men låten var helt ok. Riktigt skön faktiskt. Hans rätt nasala röst störde inte så mycket och han lät bra i falsettstyckena. Sanslöst snyggt framträdande. 
 
De klart bästa låtarna gick direkt till final och det var hur härligt som helst att det blev så. För spänningens skull hade det varit bättre om de satt ihop John och Edvard, istället för Benjamin och Edvard vid utslagningen. Nu var det ingen spänning alls. Hade ju sett att Edvards hjärta inte strålade speciellt mycket om man jämförde mot Benjamins sprakande.
 
Så var första delfinalen avklarad och jag väntar otåligt på nästa
Melodifestivalen 2018,

1 kommentarer

Rebecka

04 Feb 2018 15:37

Ja tycker att Edwards låt va en kopia på Jazzgossen.

Kommentera

Publiceras ej