Jag har ett stort antal APS-filmrullar. 
Det skulle vara extremt roligt om jag kunde hitta en skanner så att jag kunde skanna in dem i datorn. Flera är från resor, Portugal, Malta och givetvis USA bla. 
Originalbilderna sitter i fotoalbum där jag har klippt och klistrat i massor. Så de går oftast inte att skanna in.
För vanlig film finns skannrar. Pappa har skannat in de flesta av mina vanliga negativ. Men hur jag än letar så hittar jag inte någon skanner att köpa när det gäller APS. APS-filmerna är smalare, 24 mm, än vanliga, 36 mm, så de fungerar inte i deras hållare. Pappa har testat.
Det finns fortfarande företag som framkallar APS-rullar men de är ganska så dyra. Runt 500 per rulle med 40 bilder. Det blir väldigt dyrt om jag skulle framkalla alla rullarna. Har tydligen inte sparat indexkorten till mer än ett par resor, tack o lov USA-resan 2001, så jag vet inte vad som är på alla rullarna. Allt bryr jag mig inte om. 
Det vore extremt roligt om jag kunde hitta någon mojäng som gjorde att jag fick bilder i datorn. Bilderna från mina resor som jag fotade med APS-kameran vore jätteroligt att kunna titta på de hela bilderna igen.
Jag får fortsätta att drömma och kanske framkalla USA-resan 2001 i alla fall. Det är bara två rullar, för tack o lov så hade jag en vanlig kamera som jag tog de flesta fotonen med. Det var mestadels vid enorma vyer som jag använde APS-kameran.
 
APS, APS-framkallning,

Kommentera

Publiceras ej