Vilken besvikelse!
Var mycket förtjust i första Thor-filmen och fullkomligt, galet älskar The Dark World.
Så förhoppningarna på tredje filmen var höga. För höga visade det sig. Det finns delar som är bra, Chris Hemsworth, givetvis, nya Valkyrie är bra, Cate Blanchet som Hela är också jättebra. Mark Ruffalo som Banner är bra, men The Hulk är bara buffligt jobbig.
Det finns så mycket som inte stämmer i filmen. Värst är den påtvingade humorn, den var mycket påfrestande. Jag skrattar, men det känns mer som om de satt upp en skylt med orden, Skatta, det här är roligt, än att det är äkta roligt. Många gånger är humorn helt obegriplig. Det är väl ingen renodlad komedi jag är på? Det är humor för humorns sak, inte för att de passar in i själva handligen.
De långa scenerna från Sakaar känns bara konstiga och "stenhögen" Korg, passar inte in alls. Jeff Goldblums Grandmaster går jag heller inte igång på. 
Värmen från The Dark World saknas helt, likaså Jane, de har tydligen gjort slut, Darcy och Eric Selfig likaså. De har lämnat ett stort hålrum efter sig. 
 
Jag får tyvärr lite Valerian and The City of Thousand Planets-vibbar, vilket inte är någon komplimang. Fula CGI-miljöer, som naturligtvis känns väldigt mycket fake. Kanske är det att de är så lite på jorden som gör den så kall och mer eller mindre ointressant. När de väl är där är det mer eller mindre helt obegripligt. Dr Strange, vad hade han där att göra? Eller var det också för att det skulle vara lite roligt? 
3D är också helt skum, när fokus läggs på personer i förgrunden blir bakgrunden jättekonstig och det är svårt att koncentrera blicken. Grädden på moset, eller ska jag säger den försurnade grädden på det sura äppelmoset, musiken, är absolut gräslig. Här finns inte ett spår av den underbara musiken från The Dark World, här är det mycket elektroniskt blippande och bloppande. Passar inte in alls. Eftertexterna är rent plågsamma. Gillar visserligen The Immigrant Song, men vad har den att göra, två gånger till och med, i Asgard? 
Hade tänkt gå på den i Stockholm på IMAX, men det hoppar jag nu. Vill inte se den igen.
 

Kommentera

Publiceras ej