TV-Serie i åtta delar om Ted Kaczynski som skickade brevbomber till personer runt om i USA i slutet på 80-talet och en bit in på 90-talet. Han skadade många och dödade tre. I sexton år lyckades han hålla sig undan i sexton år.
TV-Serien handlar om hur de hittade honom och hur de fick honom fälld. Man får följa nyutexaminerade profileraren "Fitz" Fitzgerald, otroligt bra spelade av en nedtonad Sam Worthington, koncentrerade sig på vilket språkbruk bombaren hade i alla sina brev han skrev och speciellt i det långa manifestet om varför han bombade. 
Men han mötte stort motstånd för sina idéer på FBI. De hade sina egna vis att göra saker och hade så gjort i åratal. Men till slut gick de med på att publicera manifestationen i Washington Post, för att se om någon kände igen hur han skrev.
Det är oerhört intressant. De växlar mellan åren 1995, då Fitz började jobba med fallet och 1997 då de fångat in Unabombaren och vill få honom att erkänna. I Serien är det Fitz som intervjuar honom, jättebra spelat av Paul Bettany, men i verkligheten träffades de aldrig.
Att de kallade honom Unabombaren för att han först skickade brevbomer till UNiversitet och flygbolag, Airline BOMBER.
Det är intesivt och hela tiden vill jag veta mer. En otroligt välgjord TV-serie.
 

Kommentera

Publiceras ej