Jag älskar katter! 
De är så härligt egensinniga. Du äger inte dem, de äger dig. De bor inte hos dig, utan du bor hos dem. Du är deras villiga slav som de kan behlandla som de vill. Inget fjäsk här inte. Inga falska känslor. När de verkligen gillar dig, då älskar de dig. Finns inget bättre än när katten lägger sig i ens knä och tittar på en med en blick som säger: Du är hela min värld. Då förlåter jag dem vad som helst.
SMULAN
Hon var så härlig. Hon räknade helt med att alla i världen var till för att behaga henne. När hon ville kela, så kom hon och satte sig i vem som helst knä och då var det bara att klappa henne. När någon närmade sig en stol hoppade hon upp så fort de började böja på knäna och när de sedan satte sig ner låg hon redan i deras knä. Hon kunde aldrig få nog av att bli klappad och kelad med. Slutade man, fick man en smäll med tassen. Älskade att blir borstad. Puttade på borsten när det var dags och då kunde man bara hålla upp den så skötte hon resten. Hon var den totala livsnjutaren.
NIKKIE
Drottningen, hon befallde när hon ville ha uppmärksamhet. Löd jag inte då, straffades jag med högljudda protester. Var med överallt. Satt gärna på det jag höll med på. Trots sin storlek, så puttade hon aldrig ner någonting, ens av misstag. För när hon ville ha uppmärksamhet fick jag inte göra något annat än att pyssla med henne. Jag var hennes tjänare. Gillade bäst när det bara var hon och jag. Rutiner fick inte ändras, allt skulle vara som det alltid var.
WINSTON
Kräver uppmärksamhet otroligt högljutt. Här är jag, se mig, lek med mig. När han vill kela finns det inga gränser på hur mycket han kan ta emot och hur nära han kan komma matte. Försöker nästan krypa in i mig. Älskar att busa och leka. När han är på humör vill säga. Annars sitter han bara och tittar på när jag leker med diverser kattleksaker. Vill bli borstad och kammad hur många gånger som helst om dagen. Han borde inte ha ett hårstrå kvar vid det här laget. Är så söt att jag förlåter honom för varje högt illvrål mitt i natten. Gillar bäst när det bara är han och jag.
EUFEMIA
Krävde inte så mycket uppmärksamhet, men fanns alltid i min närhet. Sov tätt, tätt intill min mage varje natt. Låg en fot utanför täcket var det ett tecken på att man kunde bita och klösa den. Råkade hon riva ner någonting var hon snabb som bara den att rusa till andra ändan av lägenheten och titta fram med en min av: Vad var det som hände matte?
 
Katter är så härliga. De är otroligt bra på klockan. Går matte upp halv sju ena dagen, jag då ska hon göra det nästa dag också. Både Winston och Nikkie kräver/krävde nattning vid klockan tio på kvällen. Smulan fick hysteriska anfall klockan fem på morgonen på mina fridagar. Jag gick normalt upp runt fyra. Du måste gå upp matte! Du har försovit dig!!! 
JAG ÄLSKAR KATTER!!!
 

Kommentera

Publiceras ej