Vet inte om jag kan förklara handlingen i den här filmen vettigt. Tittade på vad SFs hemsida sa, men det säger inte allt om filmen heller.
"Det finns andra världar än dessa. Stephen Kings böcker om det mörka tornet har äntligen hittat till den vita duken. Den siste revolvermannen, Roland Deschain, är fast i en evig kamp mot Walter O’Dim, även känd som mannen i svart. Roland är fast besluten att stoppa honom från att ta över det mörka tornet. Med världarnas öde på spel kommer gott och ont att drabba samman i den slutgiltiga striden, där enbart Roland står mellan mannen i svart och universums överlevnad."
Det finns flera världar än jorden och alla hänger de ihop med det Mörka Tornet. Faller det fallar allt samman och demoner släpps loss. Det kan stå emot mycket men ett barns tanke kan få det på fall. Därför letar Mannen i Svart, en ovanligt bra och nedtonad Matthew McConaughey, efter barn som har den rätta gåvan. Jake från New York är ett sådant. Därför måste Roland skydda honom till varje pris.
 Det kanske är därför som första halvtimman av filmen är så usel. Det är helt enkelt för svårt att få till en bra förklaring på vad som händer. Filmen är fullständigt hopplös i början och jag hade gärna gått min väg. Men tänkte att ok, alla filmer kan inte vara bra och Idris Elba är i alla fall läcker.
Men så är alla förklaringar över och de hamnar i nutidens New York och helt plötsligt blir filmen jättebra. Då blir det häftig action, lite humor och ordning och reda. Så sista timman är sevärd, tack o lov!
Idris Elba är hysteriskt läcker som revolverman och så här bra har jag inte sett Matthew Machonaughey på år och dar. Han passar superbra som den kontrolerande boven i dramat.
Filmen är ovanligt kort, endast 1.35. Jag är ingen vän av långa filmer, men det känns som om de gärna fått spendera lite mer tid i början med att få till förklaringarna. Nu känns allt väldigt påskyndat och rörigt. Men tack o lov för sista timman, som är så bra. 
 

Kommentera

Publiceras ej