Att vara på road trip i England var otroligt stor skillnad från dito i USA. Här kommer lite som skiljer. Säger inte att det ena landet är bättre än det andra. Bara väldigt olika.
ENGLAND
Städerna är så gamla och så pitoreska att det inte känns verkligt. Alltid vackra eller urgulliga stenhus. Såg inte ett trähus på hela tiden. Mängder med underbara blommor överallt.
 
USA
Även om det nu finns mysiga städer på landsbygden i USA, Jackson i Wyoming var tokmysigt. Så är de flesta nedgångna och slitna. Mycket tomma butiker och öde hus.
 
USA
Spikraka vägar är det gott om i USA. Underbart att kunna se hur långt som helst! Det är så läckert att komma upp på ett backkrön och se vägen försvinna i evigheten. Känns som om det är lättare att andas.
ENGLAND
När man väl får en lucka i de täta häckarna som växer tätt, tätt inpå vägarna, är utsikten underbar, rullande fält och kullar. Men mest känns det som man kör i en grön tunnel med noll sikt och man har ingen uppfattning om var man är för fem öre.
 
ENGLAND
Hög mysfaktor att äta på någon gammal pug. Fullkomligt älskar att man först bestämmer sig för vid vilket bord man ska sitta och sedan beställer man vid baren. Behöver aldrig fundera över vad man ska lägga i dricks. Chips till nästan allting, dvs strips. Stora portioner mat överallt.
USA
IHOP, älskar att man kan äta frukost på dygnets alla timmar i USA. Dricksen gör mig dock knasig. Är inte snål, men blir lätt knasig på all dricks man ska lägga överallt. French fries till nästan allting dvs strips. Stora portioner mat överallt.
USA
Jag älskar att lulla in på en mack. Här finns massor kul och alltid stora drickafontäner. Det är gott om mackar.
ENGLAND
De trängdes inte ute på landsbygden. Var tankar folk? Det var inte ens säkert att de hade toalett!
ENGLAND
Här är det mysiga b&b mest överallt. Du bor hemma hos folk och blir serverad frukost vid matbordet. Man blir otroligt ompysslad. Ganska så lätta att hitta. 
USA
Motell i mängder, oftast lätt att hitta. Sedan kan kvaliteten vara väldigt olika. Här finns b&bs också, men de kostar i regel lite mer. Ibland är det också bara skönt att drälla in på ett motellrum och bara va. Behöver heller inte bestämma vilken tid man vill äta frukost.
USA
Så länge du säger nej till den onödiga extra försäkringen, som de försöker pracka på dig när du hämtar ut hyrbilen, är det enkelt att hyra bil i USA. Allt ingår.
ENGLAND
En billig hyrbil blev väldigt dyr, om du inte kunde undvara en deposition på ca 13000kr i en vecka. Vi kunde det inte och blev tvugna att betala 182£ för att få ner depostionen till 200£. Ren utpressningen!
 
USA
Stora kartböcker, lätta att hitta i. Jag är van vid att avstånden är enorma. Få vägar. Det enda är väl, att missar du en avfart kan du få åka 10 mil för att kunna vända.
ENGLAND
Små kartböcker, som är fyllda med vägar. Korta avstånd, oj är vi redan där. Aldrig har jag sett så mycket rondeller som här. Det kändes som om de hade rondeller i rodellerna. Hitta utan GPS i myllret av vägar i det stora området runt London, glöm det!
 
USA
Jag älskar att forsa fram på vägarna i USA. Här finns så otroligt mycket att se, som verkligen inte finns hemma. Storslagen natur, enorma berg, skyhöga träd, nationalparker som tar andan ur en och mycket vilda djur. 
ENGLAND
Cornwall och Devon hade fantastiskt vacker natur. Rullande kullar, grönt, dramatiska klippor och urgamla städer. Jag åker gärna dit igen. Här var det inte fullt så mycket folk. Englands södra kust med de vita klipporna var det  bedövande vackert.
 
Åker gärna tillbaka till båda länderna, även om jag nu föredrar USA. Älskar raka vägar med evighetslånga raksträckor. Men det är klart i USA finns inga gamla städer med gator så smala att det kändes som om man fick hålla in magen för att kunna köra igenom dem.
 

Kommentera

Publiceras ej